keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Luonnollista meininkiä ja oma puuni

Olin viime sunnuntaina Jaakko Savolahden Luonnollisen liikkumisen kurssilla CrossFit Central Helsingin tiloissa. 

NIIN KIVAA!!!!!!!!!!

On vaikea kuvata kuinka SIISTIÄ oli tehdä kaikkea joka on joskus ollut ihmiselle ihan luontaista. Ja pitäisi olla edelleen! Hälyttäväähän tässä lausahduksessa on se, että kaiken tämän pitäisi olla edelleenkin ihan luontaista ihmiselle. Mutta kun ei ole, istumme toimistoissamme, teemme töitä öisin ja rötkötämme sohvalla sen sijaan että kiipeilisimme, ryömimisimme (mahduin ylättävän pienestä kolosta kulkemaan kun tekniikka oli oikea!), tasapainoilisimme, kyykkisimme, roikkuisimme tai edes kävelisimme. Oli myös hurja huomata kuinka itsekin on vieraantunut luonnosta! Vaikka harrastan kiipeilyä, osoittautuivat kurssilla tehtävät kiipeily- ja roikkumistehtävät kaikista vaikeimmiksi minulle. Kiitokseksi sain vain mojovia mustelmia mm. pohkeisiin ja käsivarsiin. Jollain perverssillä tavalla sekin tuntui siistiltä :) 
Osaatko Sinä vielä tasapainoilla viiden sentin levyisellä "oksalla" tai hypätä tasajalkaa metrin tai kahden päähän?

SISULLA P***ELE!
Kaikki muut osallistujat olivat miehiä, joten perässä pysyminen oli jo senkin takia haastavaa. Sitten kun vielä oma luonne on "hieman jääräpäinen" tällaisissa asioissa, oli tietenkin näytettävä (tai ainakin yritettävä näyttää) että täältä pesee, naiset jaksaa myös! Yhdessä harjoituksessa kokeiltiin erilaisia tapoja kantaa toista ihmistä. Pakkohan se oli kurssin isointa miestä (ohjaaja itse) koettaa nostaa palomiesotteella:

Hiiop!
Hyvä asento ja tekniikka on kaiken a ja o.


Sitten voi poseerata!

Pääasiassa päivään sisältyi tekniikkaharjoittelua mutta päivän lomassa teimme kaksi erittäin intensiivistä noin 10 minuutin treeniä. Ensimmäisessä tehtävänä oli parikilpailu lajeina: juoksu, nelinkontin juoksu ja juoksu kaveri reppuselässä. Siinä sitten painettiin 80kg kaveri niskassa, polte kurkussa ja reidet hapoilla.  JES! En muista lapsuuden kisailujen jälkeen saaneeni samanlaista tunnetta (niin hyvässä kuin pahassakin) kehooni. Loppumetrit oli suoraan sanottuna painettava veren maku suussa ja sillä kuuluisalla Suomalaisella sisulla ja erityisesti naisenergialla.
Toinen treeni tuntui jo kevyemmältä (vaikka se ajoittuikin intensiivisen kahdeksantuntisen päivän loppupäähän): Hyppimistä, kiipeilyä, wall-ball:ia ja tasapainoilua kiertoharjoitteluna. Tehokasta ja hauskaa!!

Voin suositella luonnollista liikkumista ihan kaikille, vieraantuminen luonnosta loppukoon än yy tee NYT! 

Tutustu Jaakon ajatuksiin ja paleomaailmaan Jaakon ja HelsinkiPaleon sivuilla. Itse haaveilen myös suorittavani MovNat-sertifikaatin lähivuosina jotta voin antaa myös Sinulle valmennusta luonnollisen liikkumisen saralla. Onneksi haaveet on tehty toteutettaviksi :)

OMA PUU OMALLA POLULLA
Uusia työkuvioita on jälleen tiedossa! 
Lifetime Wellnessin Arbormea Studio (Arbormea lat. minun puu) sijaitsee Westendissä ja valmennuskonsepti on jotain, mitä en ole ennen ainakaan Suomessa nähnyt.
Olen siis tammikuusta alkaen osa Arbormean ja Lifetime Wellnessin valmentajatiimiä ja odotan innolla kaikkia uusia haasteita joita uusi positio minulle tuo. Lifetimewellness valmentaa meidät valmentajat entistä rautaisemmiksi ammattilaisiksi Oma Polku-ohjelmalla. Saamme lisää työkaluja ja voimavaroja oman työn tekemiseen ja asiakkaiden valmentamiseen mahdollisimman antoisalla tavalla niin asiakkaan kuin valmentajankin näkökulmasta. Missiomme on tuottaa kuntoilua joka solulla, tunteella ja älyllä. Ihminen on kokonaisuus ja onnellisuus ja hyvinvointi koostuu pienistä osasista, joista jokainen on yhtä tärkeä.

Ota hetki itsellesi, ihan pari minuuttia riittää, ja pohdi: Mikä tekee MINUT onnelliseksi? 

Aurinkoinen sää lupailee jo kevättä, pian se sieltä tulee!

Lotta

ps. Joulu-tammikuun kuukauden (!!) flunssarumban jälkeen leuanvetotreenit ovat jatkuneet antoisasti Stelioksen valmennuksessa! Tuloksia alkaa tulla pikkuhiljaa, JES!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iloista päivää Sinulle!