keskiviikko 21. elokuuta 2013

Muikeaa loppukesää!!


Vuosi yrittäjänä on vierähtänyt nopeasti. Paljon asioita, joita päätin tehdä (kuten blogin aktiivinen ylläpito) olen jättänyt taka-alalle ja keskittynyt olennaiseen (asiakkaiden hankinta, yrittäjyyden opetteleminen, oma hyvinvointi). Toisaalta eteen on tullut vuoden aikana aivan upeita mahdollisuuksia, ihmisiä ja kokemuksia. Eli antoisaa on ollit. Nyt olen kuitenkin hiljaa mielessäni tehnyt uudenvuodenlupauksen sekä elämääni että blogiini liittyen. En kuitenkaan kirjoita sitä tänne, ettei ahdistus iske ennen aikojaan :D

Oma hyvinvointi on ollut vahvasti tapetilla. Miten kestää se, ettei työtilanne ole koko ajan vakaa ja miten pitää itsestään huolta erityisesti ruuhka-aikoina? Paineet on kovat, voin kertoa! Viimeisen vuoden olen lisäksi treenannut tiiviisti valmentajan kanssa leuanvetoja ja käsilläseisontaa. Harjoitteluun on kuulunut tiukkaa voimatreeniä ja keho on ollut kovilla koska olen samalla ohjannut paljon ryhmäliikuntaa.

Niin ja eihän yrittäjät koskaa pidä lomaa? Vai pitääkö?

Tänä vuonna loma alkoi Kakkugallerian kakkubuffetista.
Aika ihanasti alkoikin, nam!

Jo viime syksynä Terveysmessuilla tein intuitiivisen päätöksen varata retriitin ja näin lukita kesälomani tälle vuodelle ainakin sen osalta. No matter what, olisin lomalla ainakin neljä päivää!  Lopulta pystyin pitämään kaksi viikkoa lomaa (ja kolmas tulee syksyllä!!). Oli ihan loistavaa että retriitti oli varattuna. Olemme lisäksi kaiken tämän yrittämisen opettelun ohessa ostaneet mieheni kanssa asunnon jota olemme remontoineet taloyhtiön putkiremontin aikana neljä kuukautta. Villa Mandalan Hengähdyshetkiä-retriitti tuli juuri oikeaan saumaan pitkän puristuksen perään.  

Retriitti-kokemus oli aivan ihana!! Joogasimme päivittäin kaksi kertaa, söimme loistavan kokin valmistamaa kasvisruokaa ja päivittäiseen rentoutumiseen oli varattu runsaasti aikaa. Nukuin päiväunet joka päivä!! Nautin hiljaisuudesta! Elin ilman puhelinta ja sähköpostia! WAUU! Tähän voisi tottua :D

Miljöö oli Villa Mandalassa kohdillaan

Teimme neljän päivän aikana ihania valmennuksellisia harjoituksia ja annoimme sekä keholle että mielelle lempeitä hengähdyshetkiä. Päivittäinen jooga tuntui niin ihanalta että keväällä (uudelleen) herännyt kiinnostus joogaa ja jossain vaiheessa sen ohjaamiseen ja jopa opettamiseen sai lisää boostia. Olen harrastanut epäsäännöllisesti joogaa jo vuosia, mutta nyt innostus kasvoi niin kovaksi, että haluan aloittaa säännöllisen harjoittelun. Niin ja haluan edelleen jatkaa Stelioksen valmennuksessa (leuanveto onnistui jo!). Jaksaakseni erityisesti fyysisesti, päätin keventää työlastia ja keskittyä pääsääntöisesti henkilökohtaisiin ohjauksiin ja valmennuksiin. Oman hyvinvoinnin ylläpito jättämällä vakituiset ryhmäliikuntaohjaukset pois oli raskas päätös, mutta sen tehtyäni tuntuikin ihanan keveältä! Nyt saan keskittyä entistä enemmän omaan itseeni ja siten voin antaa entistä enemmän itsestäni myös asiakkailleni. 

Vakituntini loppuvat kuun vaihteessa, ja sitten pääsen liikkumaan oman mieleni mukaan pelkäämättä sitä jaksanko seuraavalla ryhmäliikuntatunnilla vetää täysillä asiakkaiden edessä. Viimeiset tuntini pidän ensi viikolla ja yhtäkkiä tuntuukin haikealta. Osa asiakkaista on käynyt tunneillani alusta saakka ja tuntuu siltä että olen pettänyt heidät. Oli vaikeaa kertoa lopettamisesta heille. Päätökseni kuitenkin pitää ja tapaanhan heitä varmasti tuurausten merkeissä kun syksy koittaa. Oma itse on kuitenkin aina se tärkein (ja joskus maailman napa).

Syyskuuta odotellessa kävin kokeilemassa lentojoogaa! 
Siitä pian lisää!

Lotta

P.S. Liikuntapalvelu ILO:lla on jo oma logo ja pian nettisivutkin aukeavat! 
Logoa ja sivuja on ihanan ahkerasti työstänyt serkkuni Milla. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iloista päivää Sinulle!