maanantai 26. elokuuta 2013

Nautintoja metsäretkellä

Kävimme viikonloppuna mieheni kanssa Sipoonkorvessa tutustumassa itäisiin sienimetsiin. Asuessamme Lauttasaaressa kävimme lännessä, Espoon suunnalla sienestämässä ja meillä on siellä tiedossa hyvä sienipaikka. Mutta nyt Herttoniemen kodista on mukavan lyhyt matka myös idän suuntaan. 20 minuuttia autolla ja onkin jo ihan metsässä.

Meillä on kaapissa jäljellä vielä edellisvuodenkin sienisatoa kuivattuna. Sitä on helppo ja nopea lisätä jauhelihan sekaan tai pataruokiin. Löytämisen ilo ja ulkoilusta nauttiminen vie meidät silti metsään vaikka varastot ovatkin vielä suhteellisen pullollaan. Ja tuoreet sienet ovat tietenkin ihan eri asia kuin kuivatut ja säilötyt.

Lauantai oli ihanan lämmin ja matkalla olo olikin hieman ylipukeutunut tuulihousuissa, kumppareissa ja vedenpitävässä juoksutakissa. Onneksi takki oli mahdollista jättää autoon ja metsän siimeksessä oli vähähän viileämpää.  

Herttoniemen
 lenkkipolun aarteet
Tällä kertaa sienisaalis jäi pienehköksi; Muutamia hassuja herkkutatteja ja yksi yksinäinen kantarelli. Niin ja ihan hyviä mustikoitakin löytyi aamujugurttiin lisättäväksi. Aikaa vierähti kuitenkin kolmatta tuntia uutta maastoa tutkiessa. Ainakin kyseinen paikka on otollinen niin tateille kuin suppilovahveroillekin. Kunhan nyt vaan sataisi niin niitä alkaisi putkadella! Lämmin sää oli  myös sopiva paikanpäällä AeroPress:llä valmistettuun kahvikupilliseen mättäällä istuskellen. Vesi oli pakattu mukaan termariin ja kahvi oli mukava jauhaa mieheni entisöimällä käsimyllyllä. Aurinkoisella paikalla olisi voinut vaikka päivänokoset ottaa, mutta tyydyin kuitenkin lähinnä kanervankukkien ja puidenlatvojen ihailuun. Joskus olisi kyllä mahtavaa vaikka nukkua ihan taivasalla!

Onneksi tatit ovat isoja sieniä, joten saimme maukkaan tattikastikkeen pekoniin käärittyjen kananfileiden kaveriksi. Sienien ja kanan kanssa sopii hyvin Uusi-Seelantilainen Sauvignon Blanc esim. tämä on hyvää!

Eilen kävelyllä totesin kuitenkin ettei Herttoniemestä tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan; Lauantaita suurempi saalis löytyi tästä ihan lähimetsästä :)

Mistä Sinä nautit viikonloppuna?


Lotta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iloista päivää Sinulle!